joi, 17 noiembrie 2011

Tulcea - Acvariu

Tulcea nu este un oras mare, dar e cunoscut ca fiind orasul de la Dunare si e imposibil sa nu aiba si el o poveste si ceva de vizitat pe acolo...
Dar si normal ca are, stiati ca in Tulcea se afla cel mai frumos acvariu din Europa de Est? Il puteti vizita in Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunarii. Aici, pe langa acvariul, puteti sa vedeti si o expozitie permanenta ce prezinta in principal patrimoniul natural al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si alte expozitii temporare puse intr-un decor specific Deltei Dunarii.
Pentru a afla temele si programul acestora vizitati site-ul lor aici

Acvariul este destul de maricel, bazinele cu pesti sunt ingrijite, luminate, pestii sanatosi si vioi :)) ce nu mi-a placut a fost sticla acvariilor, este foarte groasa si iti da impresia ca te uiti prin niste ochelari cu dioptrii foarte mari.
Atractia acvariului este bazinul central unde este un rechin mici si tare agitat si unde te poti baga :)) ei nu credeti ca va trimit la sinucidere... este un spatiu special amenajat in care poti intra si practic te afli in centrul acvariului si rechinul iti da tarcoale :D
La sectiunea sturioni, la fel poti intra intr-o adancitura in sticla, care din partea opusa iti da impresia ca esti printre pesti, plus ca plafonul face parte tot din casuta pestilor si ii poti vedea inotand pe deasupra ta.




Dotarile acvariului sunt multiple, la tot pasul gasesti sali de relaxare, cu banci si vedere spre acvariile cu pesti, un monitor interactiv unde te poti documenta urmarind fauna si flora Deltei Dunarii, iar la iesire in hol, poti vedea bazinul sturionilor de sus.
Specii de pesti sunt destule, de la cei mai populari, la cei mai exotici. Cred ca multi dintri voi ati vazut sau ati auzit de Finding Nemo, iar daca ati crezut ca pestii aceia erau imaginatia producatorului.... v-ati inselat. Pe Nemo il gasiti si la Tulcea.... asa ca daca mergi la acvariu You found Nemo :)





Scuzati claritatea imaginilor, au fost facute cu telefonul mobil... dar asta e un motiv in plus sa va duceti sa ii vedeti pe viu mai clar :D
Sper ca v-am captat interesul si veti da si o sansa acvariului de la Tulcea, inainte de a zbura spre Budapesta sau Genova

Green day - Parcul Grozavesti

    Sa fi eco a devenit un trend... auzim tot mai des de mancare eco, masini eco, zile dedicate unor actiuni eco... dar ce inseamna intradevar sa fi eco?
   Stim cu totii ca natura se degradeaza tot mai mult, defrisam paduri intregi, dar ne ingrijim de gradina noastra cu flori si livada de meri de la tara.
Daca v-ati hotarat sa fiti si voi eco si sa ajutati natura, puteti incepe prin a planta cativa pomisori prin parcuri sau in fata blocului dvs.
Astazi, in Parcul Grozavesti din capitala, angajatii Auchan au plantat copacei cu ocazia Green Day.

Pasii  de urmat in plantarea unul copac
 
 
La sfarsit se astupa cu pamant, se niveleaza si se uda.




   

marți, 15 noiembrie 2011

Vizitati Castelul Peles

       Suntem romani si ar trebui sa fim interesati mai multe de ceea ce ne inconjoara. Stim ca suna pompos sa spui ca te duci in excursie la Catelul Windsor din Anglia sau la Versailles in  Franta, dar hai sa fim seriosi, multi dintre cei care se duc acolo nu stiu nici unde e Castelul Bran pe harta.
      Haideti sa nu mai dam apa la moara celor care rad de noi si ne critica, sa le demonstram ca si Romania are valoare si mai mult de atat, noi stim si suntem mandrii. Cum? Prin interesul acordat fata de tot ceea ce ne inconjoara si merita sa fie promovat. Ideea e urmatoarea: sa incepem sa ne cunoastem propria tara si apoi sa ii lasam pe altii sa vina aici, pentru ca o sa ajungem sa fim condusi de straini pe pamantul nostru. si stiu ca asta nu va place... deci?
Pai cum, am ajuns sa ne promoveze Printul Charles Transilvania? noi chiar asa nu stim unde locuim?
      Azi iau exemplu Castelul Peles. Cati dintre voi l-ati vizitat? Cati ii stiti povestea? De exemplu stiati ca este pe locul 2 in topul celor mai frumoase castele din Europa? da, da, ati vazut bine, il bate pe Versailles, si nu numai Peles si Castelul Bran si Castelul Huniazilor.


      Castelul Peleş a fost construit la iniţiativa primului Rege al României, Carol I, în afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o suprafaţă de 24 de km în anul 1874, an în care, din iniţiativa suveranului, comuna primeşte numele de Sinaia. Un an mai târziu, în centrul localităţii sunt construite primele case boiereşti, iar în 1876 începe construirea căii ferate Ploieşti – Predeal, care străbate şi Sinaia. Concomitent, între anii 1873 şi 1875 a fost edificată fundaţia castelului Peleş.
(...)
Pentru mai multe detalii vizitati si site-ul oficial Castelul Peles

Statiunea Cheia

Sunt sigura ca multi dintre voi ati auzit de drumul care duce spre Cheia si care este o buna alternativa a celui de pe Valea Prahovei pentru a ajunge de la Brasov la Bucuresti.
De Paste am fost pe Valea Prahovei - putin prin Sinaia, o gura de aer proaspat si cum zona era destul de aglomerata fiind o perioada "activa" pentru cei care evadeaza din marile orase, am deci sa ne intoarcem spre Ploiesti si sa luam drumul spre Cheia.
Buna alegere, vi-l recomand cu caldura tuturor celor care vrei sa ajungeti in Brasov sau pur si simplu sa iesiti la aer curat.


E un drum care trece prin padure, in fata se vad muntii, aerul este curat si cu cat te apropii mai mult de statiune incepi sa vezi pe stanga locuri de campare si de facut gratar.
Acum, eu vreau sa promovez camparea responsabila si gratarul civilizat, nu vreau sa le prezint ca si acte de vandalism asupra naturii si sa le atriubui practicantilor nume de "cocalari" asa cum tiind unii sa faca.
Eu consider ca a merge la un gratar in aer liber este o recreere si o distractie... iar daca mai sunt si unii care nu au cei 7 ani de acasa, atunci e legea firii.... gata cu filozofatul, sa mergem mai departe :D


Obiective turistice in zona:
1. Lacul de acumulare Maneciu
2. Manastirea Suzana - situata la 7 km inainte de statiunea Cheia
3. Manastirea Cheia
4. Diverse trasee montane cu in muntii Ciucas. Acestea sunt marcate corespunzator si pe parcursul lor se pot face opriri la cabanele din zona.

Acestea fiind scrise, ati pute sa lasati Valea Prahovei pentru o zi si sa incercati sa descoperiti si frumusetiile de pe Cheia.