marți, 15 noiembrie 2011

Statiunea Cheia

Sunt sigura ca multi dintre voi ati auzit de drumul care duce spre Cheia si care este o buna alternativa a celui de pe Valea Prahovei pentru a ajunge de la Brasov la Bucuresti.
De Paste am fost pe Valea Prahovei - putin prin Sinaia, o gura de aer proaspat si cum zona era destul de aglomerata fiind o perioada "activa" pentru cei care evadeaza din marile orase, am deci sa ne intoarcem spre Ploiesti si sa luam drumul spre Cheia.
Buna alegere, vi-l recomand cu caldura tuturor celor care vrei sa ajungeti in Brasov sau pur si simplu sa iesiti la aer curat.


E un drum care trece prin padure, in fata se vad muntii, aerul este curat si cu cat te apropii mai mult de statiune incepi sa vezi pe stanga locuri de campare si de facut gratar.
Acum, eu vreau sa promovez camparea responsabila si gratarul civilizat, nu vreau sa le prezint ca si acte de vandalism asupra naturii si sa le atriubui practicantilor nume de "cocalari" asa cum tiind unii sa faca.
Eu consider ca a merge la un gratar in aer liber este o recreere si o distractie... iar daca mai sunt si unii care nu au cei 7 ani de acasa, atunci e legea firii.... gata cu filozofatul, sa mergem mai departe :D


Obiective turistice in zona:
1. Lacul de acumulare Maneciu
2. Manastirea Suzana - situata la 7 km inainte de statiunea Cheia
3. Manastirea Cheia
4. Diverse trasee montane cu in muntii Ciucas. Acestea sunt marcate corespunzator si pe parcursul lor se pot face opriri la cabanele din zona.

Acestea fiind scrise, ati pute sa lasati Valea Prahovei pentru o zi si sa incercati sa descoperiti si frumusetiile de pe Cheia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu