sâmbătă, 2 octombrie 2010

Circuit Romania: Iasi - Suceava - Putna - Cheile Bicazului - Sovata

Un circuit lung, dar frumos in care am vizitat cam jumatate din tara... si cum e un traseu destul de complex care sper sa starneaza interes in randul vizitatorilor, am sa pun linkuri atasate cu siteurile oficiale ale principalelor atractii... pentru mai multa informatie
Sa va prezint itinerariul nostru: am plecat din Constanta cu trenul pana la Campina, am ramas  o zi  acolo, apoi a doua zi am plecat spre Iasi pe traseul Ploiesti - Buzau - Rm Sarat - Focsani - Tecuci - Barlad - Vaslui - Iasi.
In Iasi ne-am cazat 2 nopti, timp destul cat sa facem turul orasului... mai putin la Palatul Culturii care e in renovare pana in 2011 :(

Universitatea Gh. Asachi

 Parcul Copou

Mitropolia

Am patru lei sub o piatra...toata lumea ii vede dar nu ii ia nimeni :D

Sub teiul lui Eminescu
Dupa o vizita in Parcul Copou, se merita sa vizitati si Gradina Botanica













Iar apoi sa va plimbati pe strazile Iasiului si sa admirati blocuri cu "design" unic .... (oare cei din Constanta cum de nu s-au gandit sa isi faca asa un bloc? )









Si cum sa te duci in Iasi fara sa vizitezi Bojdeuca lui Creanga... mai ales dupa ce in Copou ai stat sub teiul lui Eminescu :D... si sa va mai zic cva... in Iasi e o crasma unde se imbatau cei doi si scriau poezii si povesti... si acu dk vreti puteti sa mergeti acolo si sa beti o carafa de vin...poate va vine si inspiratie... :))

 



















Daca vreti sa vizitati Iasiul in 2011 o sa puteti vizita si Palatul Culturii, pe dinauntru... noi l-am admirat pe afara... asa cum o sa vi-l arat si voua :D


 Si cam atat de la Iasi, acum sa plecam spre Suceava, la Cetatea de Scaun



   Manastirile din Bucovina sunt atractiile principale ale regiunii, iar scopul nostu cand am plecat pe acest traseu a fost sa ajungem acolo. Asa ca am inceput cu Putna
                                                                                         



















Dupa oprirea de la Putna se termina ziua noastra de vizitat si am cautat sa ne cazam... zona e frecventata pe timp de vara si posibilitati de cazare sunt multe... si pentru k sunt multe ai de unde alege... si am ales si noi: Cabana Poiana Putna. ,amplasara intr-o zona linistita departe de sosea, loc de gratar, foisor... camere spatioase.... hehe ce reclama le fac eu lor ;))... dar chiar mi-a placut acolo, e exact ce ne-am dorit...aer curat si natura, nu masini, nu muzica vecinilor...

vedere din sala de mese
 Cel mai mult mi-a placut sala de mese, geamurile mari care iti ofereau o priveliste minunata asupra Bucovinei

Calatoria noastra nu se termina aici, asa ca dimineata te trezim devreme luam micul dejun si plecam la drum inapoi spre Suceava apoi spre Targul Neamt cu urmatoarea oprire la Bicaz.
Cheile Bicazului sunt una din cele mai cautate destinatii de vara pentru multi romani si nu numai, asa ca aglomeratia e la ea acasa... multa rabdare si drumul va fi ok.

Lacul Bicaz


Cheile Bicaz
Piatra Altarului - Cheile Bicaz
 Aglomeratia de pe Cheile Bicazului tine pana la Lacul Rosu, unde a fost si urmatoarea noastra oprire... Am mancat kurtos kalacs...

Lacul Rosu
    
 
Spre seara am ajuns la Sovata si ne-am cazat in campingul Stana de Vale, langa statiune. conditii bune, casute de 3 locuri cu baie (apa calda de la un boiler electric), nu departe de lacul Ursu si statiune.



Seara puteti face un gratar, plimbari in imprejurimi sau in centrul statiunii... noi am facut un foc si am copt cartofi in jar...


Sovata este una din cele mai vechi si mai renumite statiuni din tara si asta datorita lacurilor sarate aflate aici Ursu (40 235mp), Aluniş (3 678mp), Roşu, Verdeşi Negru, cu ape clorate şi sodice prezentând fenomene helioterme.
Format în anul 1875 intr-o depresiune de prăbuşire, consecinţă a unui proces intens de dizolvare a sării, Lacul Ursu este ceal mai important lac sărat şi helioterm din Europa. lacul are forma unei piei de urs (de aici şi numele) şi se întinde pe o suprafaţă de peste 4 ha, iar adâncimea apei depăşeşte 18m. Caracterul helioterm al lacului s-a desoperit în 1901. Benefiicile curative  ale lacului Ursu sunt binecunoscute, proprietăţile apei fiind utilizate în terapii a căror eficienţă a fost dovedită în cei peste 400 de ani de tratamente balneare.
 Intrarea la Lacul Ursu se face dimineata si seara, cu pauza de la 13 si 15.




Ne-am balacit si noi,am dat o tura de lac,iar mie, una mi-a placut foarte mult pentru ca apa era calda si ma tinea la suprafata.

Daca sunteti pasionati de pescuit, atunci dati la pastrav, la 10 km de Sovata se afla Păstrăvăria din Câmpul Cetăţii, din comuna Eremitu. Nu aveti undita? Nu-i problema o puteti inchiria de acolo. Pestele prins va apartine si il platiti la kg, si nu va faceti griji k de prins, prinde oricine :) adik si noi :))

















Iar daca nu va place pastravul si aveti mai multa rabdare si indemanare la pescuit, dati la crap...



Noi am ales pastravul si facut seara gratar, nu mancasem niciodata pastrav mi-a placut


     Intoarcerea de la Sovata a fost pe traseul Sighisoara - Brasov.
    Si cam aici se termina vacanta noastra... am vizitat manastiri, o mare parte din Moldova, am traversat Cheile Bicazului, am stat in statiunea Sovata  3 zile si am si pescuit ...Vara lui 2009 a fost una plina pentru noi, iar ocazia de a vizita Romania ne-a facut sa fim mandrii de tara noastra si sa ii vedem si partea buna.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu